These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Ryż smażony po chińsku

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
35min 55min
Nutritions
1064 Kalorii 0.0g Cukrów 24.0g Tłuszczy 25.0g Białek

Przygotowanie

Ugotuj ryż w słonej wodzie. Ugotuj zielony groszek we wrzącej, lekko posolonej wodzie przez 5 minut, a następnie odcedź.

Obierz i drobno posiekaj imbir. Wyciśnij czosnek, cebulę i kapustę pekińską pokrój w cienkie paski. Podgrzej oliwę na dużej patelni i obsmażaj w niej lekko cebulę, czosnek i imbir przez 5 minut, cały czas mieszając. Dodaj liście kapusty pekińskiej i obsmażaj na dużym ogniu przez około minutę, cały czas mieszając.

Dodaj ugotowany ryż, bulion i sos sojowy, a następnie krewetki i zielony groszek. Wszystko dokładnie wymieszaj i duś jeszcze przez kilka minut. W ryżu zrób dziurkę, wlej w nią jajka i smaż przez kilka minut, a następnie wymieszaj je z ryżem.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Ryż można podawać w miseczkach, a zamiast widelca używać chińskich pałeczek.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-17, Przepis odwiedzony: 907x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze