These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kapuśniak z kiełbasą

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
392 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 8.0g Białek

Przygotowanie

Posiekaj kapustę i kiełbasę, włoż do garnka i dodaj liść laurowy, kminek, pieprz i gotowuj. Tymczasem rozgrzej smalec, posiekaj drobno cebulę i usmaż ją. Dodaj mąkę i mieszając uzyskasz zasmażkę.Do zasmażki dodaj mieloną papryką. Wlej trochę wody, wymieszaj i dodaj kapustę. Pomieszaj, gotuj i na koniec dodaj sól do smaku.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Przed końcem gotowania zupy można dodać śmietanę żeby złagodzić smak. Kapuśniak nadaje się jako samodzielny posiłek obfity. Podawany jest także w wydrążonym bochenku chleba


Dodać do pinteresta
Redaktor naczelny

2009-04-06, Przepis odwiedzony: 14248x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze