Kapuśniak z kiełbasą
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
392
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
8.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Posiekaj kapustę i kiełbasę, włoż do garnka i dodaj liść laurowy, kminek, pieprz i gotowuj. Tymczasem rozgrzej smalec, posiekaj drobno cebulę i usmaż ją. Dodaj mąkę i mieszając uzyskasz zasmażkę.Do zasmażki dodaj mieloną papryką. Wlej trochę wody, wymieszaj i dodaj kapustę. Pomieszaj, gotuj i na koniec dodaj sól do smaku.
Porady dotyczące przepisu
Przed końcem gotowania zupy można dodać śmietanę żeby złagodzić smak. Kapuśniak nadaje się jako samodzielny posiłek obfity. Podawany jest także w wydrążonym bochenku chleba
Redaktor naczelny2009-04-06