These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Big_thumb

Redaktor naczelny

Przepisy

Sznycle z indyka z cebulką

Sznycle z indyka z cebulką

Cienkie sznycle naklep, dopraw solą i pieprzem. Obraną cebulę nakrój na wieksze kosteczki i czosnek zetrzyj na tarce. W misce z pokrywką wymieszaj olej, keczup, przyprawy do zupy, cebule, czosnek oraz mięso. Zostaw w chłodnym miejscu do drugiego d...

Ciasto czekoladowo-cukiniowe

Ciasto czekoladowo-cukiniowe

W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce wymieszaj olej, esencję waniliową, cukier oraz jajka. Trochę ubij. Ostrożnie dodaj cukinią i delikatnie wymieszaj. Następnie wsyp posiekane orzechy laskowe. Całą...

Sernik ala cheesecake

Sernik ala cheesecake

Herbatniki zmixuj na drobno. Wlej stopione masło i mixuj ponownie aż uzyskasz jednolitą masę. Formę o średnicy 20 cm wysmaruj masłem lub olejem i na dno wciśnij herbatniki. Następnie wstaw do lodówki. Tymczasem ubij 250 g twarożku z cukrem wanilio...

Dressing jogurtowy

Dressing jogurtowy

W misce wymieszać olej i ocet żeby były dobrze przemieszane. Następnie dodać musztardę, wymieszać ponownie i ostatecznie dodać jogurt i dosmakować.

Czerwona kapusta do kaczki lub gęsi

Czerwona kapusta do kaczki lub gęsi

Czerwoną kapustę posiekaj na drobno i dodaj starte (obrane i wydrążone) jabłka. Dolej wino i trochę wody. Dopraw solą oraz kminkiem i możesz gotować. Gdy kapusta jest miękka, spróbuj ponownie przyprawić solą lub kminkiem a dla lepszego smaku i dod...

Gęś św. Marcina z czerwoną kapustą

Gęś św. Marcina z czerwoną kapustą

Oczyść gęś z pozostałych piór i sierści. Najlepiej resztki spalić (na piecu lub zapalniczką kuchenną). Wyciągnij nerki, które wraz z gęsiom dokładnie umyj. Utnij gęsi skrzydła w stawach, odkrój nadmiar tłuszczu i szyję. Dopraw wszystko solą i kmin...

Zupa z dyni Hokkaido

Zupa z dyni Hokkaido

Cebulę usmażymy na maśle aż się lekko zeszkli, dodamy czosnek i posiekaną na kosteczki dynie (gatunki Hokkaido się nie muszą obierać ze skórki, skórka zmięknie gotowaniem). Zostawimy chwilę smażyć, dodajemy wody, i następnie gotujemy. Masę zmixuje...

Piernik doskonały na Boże Narodzenie (bardzo miękki)

Piernik doskonały na Boże Narodzenie (bardzo miękki)

Spośród wymienionych składników przygotujemy ciasto, które następnie rozwałkowujemy do wysokosci około 0,5 cm i wycinamy różne kształty. Umieścimy na blasze z papierem do pieczenia i posmarujemy ubitym jajkiem. Po schłodzeniu pierniczki można udek...

Stek wieprzowy

Stek wieprzowy

Pozbądź wieprzowine ścięgien, tłuszczu, pokrój na 4 plastry i troche rozklep. Mięso dopraw solą, posyp pieprzem i skrop cytryną. Na patelni rozgrzej olej, dodaj mięso i szybko smaż po obu stronach do brązowego koloru. Wlej 200 ml wody, skrop sosem...

Ciasto biszkoptowe

Ciasto biszkoptowe

Jaja powinny być w temperaturze pokojowej, więc przygotuj je z wyprzedzeniem. Oddziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj 120 g cukru pudru, torebkę cukru waniliowego i 2 łyżki gorącej wody i wymieszaj aż cukier się rozpuści tworząc lekką piankę. Z ...

Artykuły

Odbieranie podobnych przepisów

Odbieranie podobnych przepisów

Od teraz się u każdego przepisu w prawym menu znajduje się link "Chcę odbierać podobne przepisy". Po kliknięciu na niego będziemy Cię mailem informować o wszystkich podobnych nowo włożonych przepisach.

Podobne przepisy

Podobne przepisy

U każdego przepisu są teraz publikowane podobne przepisy. Zainspiruj się i wybierz odpowiedni przepis dla Ciebie.

Sery - fakty i ciekawostki

Sery - fakty i ciekawostki

Twardy lub miekki, nieraz z pleśnią i często bardzo dojrzały - mowa o serze. Już starodawni pasterze wiedzieli jak zrobić tą dobrą potrawę z zsiadłego mleka. Od tej pory się ser stał nieodłączną częścia wielu dań. Co nam pasterze już nieporadzą to...

Kruszonka

Kruszonka

Do kruszonki można dodać szczyptę cynamonu lub karobu dla lepszego smaku.

Barwienie marcepanu

Barwienie marcepanu

Jeśli włożysz do marcepanu za dużo barwnika spożywczego i zacznie się kruszyć, to łatwo go uratujesz, dodając kilka kropli białka.

Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku

Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku

Nie przegap Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku. Tegoroczna impreza dla wszystkich smakoszy odbędzie się 9-12 sierpnia 2012 w Poznaniu. Cieszyć się możesz na 120 wystawców oferujących różne przysmaki nie tylko z Polski ale i innych krajów Europy. ...

Uruchomienie portalu

Uruchomienie portalu

Dzisiaj uruchomiliśmy portal o gotowaniu, przepisach i wszystkim wokół kuchni sRecepty.PL. Czeka na Was wiele ciekawych przepisów, artykułów i nowości. Przyjąć się do nas już dziś i graj o wiele nagród w konkursie "złote monety". Jeśli masz jakieś...

Sól morska

Sól morska

Na potrawy używajcie tylko soli morskiej, jej smak jest najlepszy. Zwyczajna sól kuchenna jest rafinowana i może zawierać chemikalie. Mogą byc zawarte i w soli morskiej dlatego Starajcie się kupować sól ręcznie zbieraną, nierafinowaną lub naturalną.

Lato pełne owoców

Lato pełne owoców

Lato to pora strojów kąpielowych, lodów, zimnych napojów i owoców. Ale tylko jedna z powyżej wymienionych rzeczy jest dla naszego organizmu niezastąpiona. Która? No przecież owoce. Czemu są owoce zdrowe? Owoce są bogatym źródłem witamin, m...

Forum

Przyjaciele