These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Ciasto czekoladowo-cukiniowe

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
50min 1g 10min
Nutritions
3680 Kalorii 0.0g Cukrów 126.0g Tłuszczy 80.0g Białek

Przygotowanie

W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy i sól. W drugiej misce wymieszaj olej, esencję waniliową, cukier oraz jajka. Trochę ubij. Ostrożnie dodaj cukinią i delikatnie wymieszaj. Następnie wsyp posiekane orzechy laskowe. Całą masę wlej do formy i piecz w temperaturze 180°C przez około 40-50 minut. Najlepiej ciasto kontrolować patyczkiem. Jeżeli po wyciągnięciu jest patyczek suchy to ciasto jest już gotowe. Więc wyciągnij go z piekarnika i zostaw w formie jeszcze około 10 minut. Potem wyjmij na kratkę do ostudzenia. Tymczasem przygotuj lukier. W małym rondelku doprowadź do wrzenia bitą śmietanę i wówczas gorącą smietaną polej na kawalki połamaną czekolade. Poczekaj zanim czekolada się rozpuści i nalej gotowy lukier na ciasto. Po schłodzeniu możesz podawać.


Dodać do pinteresta
Redaktor naczelny

2012-08-09, Przepis odwiedzony: 1541x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze