Piernik doskonały na Boże Narodzenie (bardzo miękki)

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

10min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

40min

Porcja


Nutritions

2864 Kalorii
8.0g Cukrów
101.0g Tłuszczy
57.0g Białek


Przygotowanie

Spośród wymienionych składników przygotujemy ciasto, które następnie rozwałkowujemy do wysokosci około 0,5 cm i wycinamy różne kształty. Umieścimy na blasze z papierem do pieczenia i posmarujemy ubitym jajkiem. Po schłodzeniu pierniczki można udekorować polewą z cytryny. Przechowywać w zamkniętym plastikowym pudełku, żeby nie wyschły.

dodaj do:
Redaktor naczelny

2009-09-30

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.