These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Piernik doskonały na Boże Narodzenie (bardzo miękki)

Trudność Czas przygotowania
10min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 40min
Nutritions
2864 Kalorii 8.0g Cukrów 101.0g Tłuszczy 57.0g Białek

Przygotowanie

Spośród wymienionych składników przygotujemy ciasto, które następnie rozwałkowujemy do wysokosci około 0,5 cm i wycinamy różne kształty. Umieścimy na blasze z papierem do pieczenia i posmarujemy ubitym jajkiem. Po schłodzeniu pierniczki można udekorować polewą z cytryny. Przechowywać w zamkniętym plastikowym pudełku, żeby nie wyschły.


Dodać do pinteresta
Redaktor naczelny

2009-09-30, Przepis odwiedzony: 15537x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze