These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Stek wieprzowy

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
1g 0min 1g 15min
Nutritions
680 Kalorii 0.0g Cukrów 25.0g Tłuszczy 105.0g Białek

Przygotowanie

Pozbądź wieprzowine ścięgien, tłuszczu, pokrój na 4 plastry i troche rozklep. Mięso dopraw solą, posyp pieprzem i skrop cytryną. Na patelni rozgrzej olej, dodaj mięso i szybko smaż po obu stronach do brązowego koloru. Wlej 200 ml wody, skrop sosem sojowym, przykryj pokrywką i poduś obracając od czasu do czasu, 45-55 minut na małym ogniu do miękkości. Wyjmij mięso, mąkę dokładnie wymieszaj w pozostałej wodzie i wmieszaj do wytworzonego sosu. Dopraw solą, pieprzem i zostaw gotować. Przed podaniem polej mięso wytworzonym sosem i przyozdob sałatką warzywną.


Dodać do pinteresta
Redaktor naczelny

2009-07-13, Przepis odwiedzony: 11477x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze