Stek wieprzowy
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
1g 0min
Całkowity czas
1g 15min
Porcja
Nutritions
680
Kalorii
0.0g
Cukrów
25.0g
Tłuszczy
105.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Pozbądź wieprzowine ścięgien, tłuszczu, pokrój na 4 plastry i troche rozklep. Mięso dopraw solą, posyp pieprzem i skrop cytryną. Na patelni rozgrzej olej, dodaj mięso i szybko smaż po obu stronach do brązowego koloru. Wlej 200 ml wody, skrop sosem sojowym, przykryj pokrywką i poduś obracając od czasu do czasu, 45-55 minut na małym ogniu do miękkości. Wyjmij mięso, mąkę dokładnie wymieszaj w pozostałej wodzie i wmieszaj do wytworzonego sosu. Dopraw solą, pieprzem i zostaw gotować. Przed podaniem polej mięso wytworzonym sosem i przyozdob sałatką warzywną.
Redaktor naczelny2009-07-13