Stek wieprzowy

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
1g 0min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

680 Kalorii
0.0g Cukrów
25.0g Tłuszczy
105.0g Białek


Przygotowanie

Pozbądź wieprzowine ścięgien, tłuszczu, pokrój na 4 plastry i troche rozklep. Mięso dopraw solą, posyp pieprzem i skrop cytryną. Na patelni rozgrzej olej, dodaj mięso i szybko smaż po obu stronach do brązowego koloru. Wlej 200 ml wody, skrop sosem sojowym, przykryj pokrywką i poduś obracając od czasu do czasu, 45-55 minut na małym ogniu do miękkości. Wyjmij mięso, mąkę dokładnie wymieszaj w pozostałej wodzie i wmieszaj do wytworzonego sosu. Dopraw solą, pieprzem i zostaw gotować. Przed podaniem polej mięso wytworzonym sosem i przyozdob sałatką warzywną.

dodaj do:
Redaktor naczelny

2009-07-13

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.