
Panga na szpinaku
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Rybę umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Szpinak rozmrożić i udusić z łyżką masła na wolnym ogniu z dodatkiem jogurtu naturalnego i roztartego czosnku. pod koniec duszenia doprawić solą i pieprzem. Sos szpinakowy wylać do żaroodpornego naczynia, na nim ułożyć rybę i posypać startym serem. Zapiekać 10 minut, aż ser się roztopi.
Czerwona.Papryczka2012-10-09