Łosoś z pomidorami
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Z ryby usuń skórę, opłucz i ususz papierowym ręcznikiem.
Wlej pomidory do miski. Cukinię utrzyj na tarcie warzywnej na średnich oczkach. Paprykę pokrój w kostkę. Rozgnieć czosnek. Wszystko dodaj do miski z pomidorami i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Do wysmarowanej masłem formy wrzuć połowę pomidorów. Na nie połóż porcję filetów z łososia. Posól je, popieprz.
Na filety dodaj resztę masy pomidorowej, zakryj i piecz w piekarniku 180°C przez 30 minut.
Porady dotyczące przepisu
Podawaj z ugotowanymi lub pieczonymi ziemniakami.
Redaktor2013-06-19