Biała kiełbasa z kiszoną kapustą
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić posiekaną kapustę z cebulę i posypać mąką. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut bez przykrycia, podlewając wodą. Pod koniec duszenia doprawić kapustę kminkiem, cukrem, solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbasę ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić, pokroić na większe kawałki. Na dużym talerzu wyłożyć zasmażaną kapustę, na niej kawałki białej kiełbasy.
Czerwona.Papryczka2012-10-03