
Biała kiełbasa z kiszoną kapustą
Trudność | Czas przygotowania |
---|---|
15min |
Czas gotowania | Całkowity czas | Porcja |
---|---|---|
30min | 45min |
Nutritions |
---|
0 Kalorii | 0.0g Cukrów | 0.0g Tłuszczy | 0.0g Białek |
Przygotowanie
Kapustę odcisnąć z nadmiaru wody, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać masło, wrzucić posiekaną kapustę z cebulę i posypać mąką. Dusić na wolnym ogniu około 30 minut bez przykrycia, podlewając wodą. Pod koniec duszenia doprawić kapustę kminkiem, cukrem, solą, pieprzem i majerankiem. Kiełbasę ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić, pokroić na większe kawałki. Na dużym talerzu wyłożyć zasmażaną kapustę, na niej kawałki białej kiełbasy.