These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Ziemniaczana tarta z białą kiełbasą

Ziemniaczana tarta z białą kiełbasą

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
40min 1g 0min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na maśle (łyżkę masła zostawić do posmarowania formy). Kiełbasę obrać, pokroić w kawałki. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z roztrzepanymi żółtkami i startym serem. Doprawić solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i gałką muszkatołową. Zaroodporne naczynie wysmarować pozostałym masłem, posypać bułką tartą. Ułożyć po kolei: ziemniaki, cebulę i kiełbasę. Polać sosem i piec około 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni.


Czerwona.Papryczka

2012-10-02, Przepis odwiedzony: 754x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze