Ziemniaczana tarta z białą kiełbasą
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
40min
Całkowity czas
1g 0min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na maśle (łyżkę masła zostawić do posmarowania formy). Kiełbasę obrać, pokroić w kawałki. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z roztrzepanymi żółtkami i startym serem. Doprawić solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i gałką muszkatołową. Zaroodporne naczynie wysmarować pozostałym masłem, posypać bułką tartą. Ułożyć po kolei: ziemniaki, cebulę i kiełbasę. Polać sosem i piec około 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni.
Czerwona.Papryczka2012-10-02