<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.layouts.header.logo, site: sRecepty">Logo</span>
<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Ziemniaczana tarta z białą kiełbasą

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
40min

Całkowity czas

1g 0min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na kawałki. Cebule obrać, pokroić w piórka i zeszklić na maśle (łyżkę masła zostawić do posmarowania formy). Kiełbasę obrać, pokroić w kawałki. Przygotować sos: śmietanę wymieszać z roztrzepanymi żółtkami i startym serem. Doprawić solą, pieprzem, rozgniecionym czosnkiem i gałką muszkatołową. Zaroodporne naczynie wysmarować pozostałym masłem, posypać bułką tartą. Ułożyć po kolei: ziemniaki, cebulę i kiełbasę. Polać sosem i piec około 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-02

Podobne


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2020, Railsformers, s.r.o.