Zapiekanka po rybacku

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
1g 0min

Całkowity czas

1g 20min

Porcja


Nutritions

1796 Kalorii
1.0g Cukrów
95.0g Tłuszczy
45.0g Białek


Przygotowanie

Ziemniaki obierz, włóż do rondla z wodą i zagotuj. Ugotuj jajka na twardo. Pokrój rybę w kostkę o boku 2 cm. Posiekaj ugotowane jajka i pietruszkę.

Zrób biały sos. Rozpuść 55 g masła w rondlu. Dodaj mąkę i mieszaj, aż powstanie jednolita gęsta masa. Stopniowo dolewaj mleko. Zagotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj pietruszkę, sól i pieprz.

Kiedy ziemniaki będą ugotowane, utłucz je. Dodaj resztę masła, trochę mleka, sól, pieprz i wymieszaj.

Do naczynia do zapiekania włóż rybę i posiekane jajka. Polej sosem. Łyżką nałóż na wierzch ziemniaki i posyp tartym serem. Zapiekankę tę należy piec w temperaturze 200°C około 30 minut, aż warstwa ziemniaków będzie równomiernie złocistobrązowa i krucha przy brzegach.

Porady dotyczące przepisu

Można do przepisu wprowadzić zmiany, używając różnych rodzajów ryb lub dodając 115 g krewetek.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-12

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.