Spaghetti z sosem bolońskim

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

25min
Czas gotowania
2g 15min

Całkowity czas

2g 40min

Porcja


Nutritions

3200 Kalorii
0.0g Cukrów
70.0g Tłuszczy
135.0g Białek


Przygotowanie

Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodaj posiekany w drobną kosteczkę seler naciowy oraz startą na drobnej tarce marchewkę. Obsmażaj, następnie przesuń warzywa na bok i w wolne miejsce włóż pokrojony w kosteczkę boczek. Zrumień co jakiś czas mieszając. Na koniec wymieszaj z warzywami. Przesuń wszystko na bok garnka i partiami wkładaj mięso: włóż 1/3 część mięsa i dokładnie obsmażaj mieszając co chwilę, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy. Następnie wymieszaj z warzywami i boczkiem, przesuń na bok i powtórz z resztą mięsa.
Wlej wino i gotuj przez 3 minuty, dodaj koncentrat pomidorowy uprzednio rozprowadzony w 3 łyżkach gorącego bulionu, dokładnie wymieszaj. Wlej resztę gorącego bulionu, zagotuj, dodaj przecier pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. W międzyczasie ugotuj w osolonej wodzie spaghetti.

Porady dotyczące przepisu

Podawaj na podgrzanych talerzach z ugotowanym makaronem, posypując startym parmezanem.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-05

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.