These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Spaghetti z sosem bolońskim

Trudność Czas przygotowania
25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
2g 15min 2g 40min
Nutritions
3200 Kalorii 0.0g Cukrów 70.0g Tłuszczy 135.0g Białek

Przygotowanie

Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek, dodaj posiekany w drobną kosteczkę seler naciowy oraz startą na drobnej tarce marchewkę. Obsmażaj, następnie przesuń warzywa na bok i w wolne miejsce włóż pokrojony w kosteczkę boczek. Zrumień co jakiś czas mieszając. Na koniec wymieszaj z warzywami. Przesuń wszystko na bok garnka i partiami wkładaj mięso: włóż 1/3 część mięsa i dokładnie obsmażaj mieszając co chwilę, aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy. Następnie wymieszaj z warzywami i boczkiem, przesuń na bok i powtórz z resztą mięsa.
Wlej wino i gotuj przez 3 minuty, dodaj koncentrat pomidorowy uprzednio rozprowadzony w 3 łyżkach gorącego bulionu, dokładnie wymieszaj. Wlej resztę gorącego bulionu, zagotuj, dodaj przecier pomidorowy. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. W międzyczasie ugotuj w osolonej wodzie spaghetti.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Podawaj na podgrzanych talerzach z ugotowanym makaronem, posypując startym parmezanem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-05, Przepis odwiedzony: 915x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze