Sałatka Cesar

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
15min

Całkowity czas

35min

Porcja


Nutritions

676 Kalorii
0.0g Cukrów
76.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Cebulę obierz i pokrój w krążki. Piersi z kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Dopraw solą i pieprzem i podsmaż na rumiano na dwóch łyżkach oliwy z oliwek. Bagietkę pokrój na kilka kawałków połóż na blachę i polej resztą oliwy z rozgniecionym ząbkiem czosnku. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz przez 10 minut lub aż zbrązowieją. W międzyczasie rozpuść masło, dodaj chleb pokrojony na malutkie kawałki. Smaż na małym ogniu na złocisty kolor ok. 5 minut. Przygotuj sos: do miseczki wlej oliwę z oliwek, dodaj resztę składników i zmiksuj całość blenderem. Liście sałaty umyj, odsącz i włóż do misek. Na to ułóż kawałki kurczaka, grzanki, cebulę, pomidorki cherry i polej sosem. Sałatkę posyp parmezanem i podawaj z bagietką.

Porady dotyczące przepisu

Wystarczy użyć tylko grzanek lub tyko bagietek.

dodaj do:
Redaktor

2014-03-31

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.