Pieczeń z trzema sosami
Trudność
Czas przygotowania
30min
Czas gotowania
40min
Całkowity czas
1g 10min
Porcja
Nutritions
156
Kalorii
0.0g
Cukrów
11.0g
Tłuszczy
12.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Piec około 30-40 minut w temperaturze 160 stopni, podlewając raz na jakiś czas bulionem.
Przygotować sosy:
a)ZIOŁOWY - natkę pietruszki, koperek i jaja drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem, majonezem i octem winnym, doprawić solą i pieprzem.
b)DIABELSKI - pomidory zmiksować wraz z zalewą, dodać keczup, drobno posiekane ogórki i cebulę.
c)CURRY Z ANANASEM - ananasa osączyć z zalewy, drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną i przyprawą curry.
Sosy rozłożyć do miszeczek, schab pokroić w grube plastry.
Czerwona.Papryczka2012-10-03
Składniki
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 2 ogórki kiszone
- 2 cebule
- 1 łyżka octu winnego
- 3 łyżki ostrego keczupu
- masło
- koper
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- sól
- pieprz
- 1/3 szklanki majonezu
- 1/3 szklanki naturalneho jogurtu
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- 1 kubeczek gęstej śmietany
- 1 puszka pomidorów
- 0,5 puszki ananasa w zalewie
- 1 natka pietruszki
- 1 schab wieprzowy