
Pieczeń z trzema sosami
Trudność
Czas przygotowania
30min
Czas gotowania
40min
Całkowity czas
1g 10min
Porcja
Nutritions
156
Kalorii
0.0g
Cukrów
11.0g
Tłuszczy
12.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Piec około 30-40 minut w temperaturze 160 stopni, podlewając raz na jakiś czas bulionem.
Przygotować sosy:
a)ZIOŁOWY - natkę pietruszki, koperek i jaja drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem, majonezem i octem winnym, doprawić solą i pieprzem.
b)DIABELSKI - pomidory zmiksować wraz z zalewą, dodać keczup, drobno posiekane ogórki i cebulę.
c)CURRY Z ANANASEM - ananasa osączyć z zalewy, drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną i przyprawą curry.
Sosy rozłożyć do miszeczek, schab pokroić w grube plastry.
Czerwona.Papryczka2012-10-03
Składniki
- 1 schab wieprzowy
- 1 natka pietruszki
- koper
- 2 jaja ugotowane na twardo
- 1 łyżka octu winnego
- 1/3 szklanki majonezu
- 1/3 szklanki naturalneho jogurtu
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki ostrego keczupu
- 2 ogórki kiszone
- 2 cebule
- 0,5 puszki ananasa w zalewie
- 1 kubeczek gęstej śmietany
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- sól
- pieprz
- masło
- 1 szklanka bulionu warzywnego