Pieczeń serowa z jajem
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
40min
Całkowity czas
1g 0min
Porcja
Nutritions
396
Kalorii
1.0g
Cukrów
29.0g
Tłuszczy
30.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Kajzerkę namoczyć w letniej wodzie. Twaróg odcisnąć i rozdrobnić widelcem. Mięso wymieszać z 2 jajami, posiekanymi cebulami, twarogiem, roztartym czosnkiem, musztardą i odciśniętą kajzerką. Doprawić solą, pieprzem i oregano. Masę przełożyć do żaroodpornego naczynia w kształcie keksówki. Do środka masy wcisnąć 3 jaja ugotowane na twardo. Pieczeń piec około 40 minut w temperaturze 160 stopni. Po wyjęciu pokroić w plastry.
Czerwona.Papryczka2012-10-09