Łosoś pieczony na warzywach

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

280 Kalorii
1.0g Cukrów
22.0g Tłuszczy
19.0g Białek


Przygotowanie

Groch i kukurzydzę opłucz, zalaj zimną wodą i odstaw na chwilę. Cebulę obierz i pokrój grubo. Paprykę umyj, osusz i pokrój usuwając nasiona i szypułki. Łososia opłucz i osusz. Oprósz solą, pieprzem oraz kurkumą. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę przelej do garnka, dodaj startą mozzarellę, masło, odrobinę soli i pieprzu. Lekko podgrzej aby ser się rozpuścił. Polaj rybę i piecz w temperaturze 180° około 25 minut. Upieczonego łososia włóż na talerz i skrop cytryną. Dodaj groch z kukurydzą, cebulę oraz paprykę. Udekoruj pomidorkami cherry. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.

dodaj do:
Redaktor

2014-02-10

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.