Łosoś pieczony na warzywach
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
280
Kalorii
1.0g
Cukrów
22.0g
Tłuszczy
19.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Groch i kukurzydzę opłucz, zalaj zimną wodą i odstaw na chwilę. Cebulę obierz i pokrój grubo. Paprykę umyj, osusz i pokrój usuwając nasiona i szypułki. Łososia opłucz i osusz. Oprósz solą, pieprzem oraz kurkumą. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę przelej do garnka, dodaj startą mozzarellę, masło, odrobinę soli i pieprzu. Lekko podgrzej aby ser się rozpuścił. Polaj rybę i piecz w temperaturze 180° około 25 minut. Upieczonego łososia włóż na talerz i skrop cytryną. Dodaj groch z kukurydzą, cebulę oraz paprykę. Udekoruj pomidorkami cherry. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.
Redaktor2014-02-10