These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Łosoś pieczony na warzywach

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
280 Kalorii 1.0g Cukrów 22.0g Tłuszczy 19.0g Białek

Przygotowanie

Groch i kukurzydzę opłucz, zalaj zimną wodą i odstaw na chwilę. Cebulę obierz i pokrój grubo. Paprykę umyj, osusz i pokrój usuwając nasiona i szypułki. Łososia opłucz i osusz. Oprósz solą, pieprzem oraz kurkumą. Ułóż w żaroodpornym naczyniu. Śmietanę przelej do garnka, dodaj startą mozzarellę, masło, odrobinę soli i pieprzu. Lekko podgrzej aby ser się rozpuścił. Polaj rybę i piecz w temperaturze 180° około 25 minut. Upieczonego łososia włóż na talerz i skrop cytryną. Dodaj groch z kukurydzą, cebulę oraz paprykę. Udekoruj pomidorkami cherry. Podawaj z gotowanymi ziemniakami lub ryżem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2014-02-10, Przepis odwiedzony: 903x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze