Kurczak z szpinakiem i jabłkami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

80 Kalorii
0.0g Cukrów
2.0g Tłuszczy
5.0g Białek


Przygotowanie

Pierś z kurczaka umyj, osól i popieprz. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj mięso i obsmażaj je 6-7 minut z każdej strony. Obsmażonego kurczaka przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.

Jabłko pokrój na cienkie plastry i rozgnieć czosnek. Na tę samą patelnię dodaj masło, plastry jabłek, czosnek i musztardę. Duś około 5 minut. Dodaj szpinak i mieszaj do momentu, aż liście zmiękną.

Przed samym podaniem włóż mięso na patelnię i przez chwilę wszystko razem podgrzewaj.

Porady dotyczące przepisu

Podawaj z ziemiakami lub gotowanym ryżem.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-10

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.