These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kurczak z szpinakiem i jabłkami

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
80 Kalorii 0.0g Cukrów 2.0g Tłuszczy 5.0g Białek

Przygotowanie

Pierś z kurczaka umyj, osól i popieprz. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj mięso i obsmażaj je 6-7 minut z każdej strony. Obsmażonego kurczaka przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.

Jabłko pokrój na cienkie plastry i rozgnieć czosnek. Na tę samą patelnię dodaj masło, plastry jabłek, czosnek i musztardę. Duś około 5 minut. Dodaj szpinak i mieszaj do momentu, aż liście zmiękną.

Przed samym podaniem włóż mięso na patelnię i przez chwilę wszystko razem podgrzewaj.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Podawaj z ziemiakami lub gotowanym ryżem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-10, Przepis odwiedzony: 1811x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze