Kurczak z szpinakiem i jabłkami
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
80
Kalorii
0.0g
Cukrów
2.0g
Tłuszczy
5.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Pierś z kurczaka umyj, osól i popieprz. Na patelni podgrzej oliwę, dodaj mięso i obsmażaj je 6-7 minut z każdej strony. Obsmażonego kurczaka przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową.
Jabłko pokrój na cienkie plastry i rozgnieć czosnek. Na tę samą patelnię dodaj masło, plastry jabłek, czosnek i musztardę. Duś około 5 minut. Dodaj szpinak i mieszaj do momentu, aż liście zmiękną.
Przed samym podaniem włóż mięso na patelnię i przez chwilę wszystko razem podgrzewaj.
Porady dotyczące przepisu
Podawaj z ziemiakami lub gotowanym ryżem.
Redaktor2013-06-10