These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kurczak z brandy

Trudność Czas przygotowania
1g 45min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
40min 2g 25min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Kasztany gotuj w nieosolonej wodzie przez 1,5 godziny. Kurczaka natrzyj solą pieprzem. Podsmaż mięso na maśle z obu stron na złoty kolor. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Rognieć czosnek i wrzuć go na patelnię.Posmaż go i zalej brandy. Gotuj przez minutę, dolej bulion, wrzuć śliwki i kasztany. Gotuj przez 15 minut, aż połowa płynu odparuje. Na talerzu ułóż upieczonego kurczaka a obok owoce w sosie. Udokoruj wędzonym boczkiem i świeżymi ziołami.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Kurczaka można podawać z ziemniakami lub gotowanym ryżem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-28, Przepis odwiedzony: 1750x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze