Kurczak z brandy

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

1g 45min
Czas gotowania
40min

Całkowity czas

2g 25min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Kasztany gotuj w nieosolonej wodzie przez 1,5 godziny. Kurczaka natrzyj solą pieprzem. Podsmaż mięso na maśle z obu stron na złoty kolor. Przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut. Rognieć czosnek i wrzuć go na patelnię.Posmaż go i zalej brandy. Gotuj przez minutę, dolej bulion, wrzuć śliwki i kasztany. Gotuj przez 15 minut, aż połowa płynu odparuje. Na talerzu ułóż upieczonego kurczaka a obok owoce w sosie. Udokoruj wędzonym boczkiem i świeżymi ziołami.

Porady dotyczące przepisu

Kurczaka można podawać z ziemniakami lub gotowanym ryżem.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-28

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.