These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Zrazy zwijane

Zrazy zwijane

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 45min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Mięso pokroić w cienkie plastry, lekko zbić. Ogórek, słoninę i bułeczkę - kroić w cienkie paseczki, cebulę w "piórka". Na każdy plasterek mięsa położyć paseczek bułki, ogórka, słoniny i cebuli. Lekko posolić i popieprzyć. Zwinąć mieso w roladkę, spiąć szpadką metalową lub okręcić białą nitką. Na mocno rozgrzanym tłuszczu obrumienić na patelni każdy zraz ze wszystkich stron i przekładać do rondla. Dodać suszony umyty grzybek (lub dva). Zalać wodą i dusić na małym ogniu a mieso będzie miękkie. Można do duszenia dodać 1/2 łyżki masła. Przed podaniem wyjąć szpadki lub zdjąć nitki. Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko i zieloną sałatą lub kiszonym ogórkiem. Można podawać również z ziemniakami i buraczkami.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Do środka zamiast składników podanych wyżej można dodać 1-2 wydrelowane suszone śliwki, plasterek wędzonego boczku i paseczek chleba. Wówczas do duszenia dodaje się, zamiast grzybków, kilka suszonych śliwek. Można do sosu dodać również szczyptę kminku.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 906x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze