Śliwkowy krupnik
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Śliwki zalać ciepłą wodą, namaczać około 10 minut, a następnie pokroić w plasterki. Włoszczyznę drobno posiekać, obsmażyć na oleju wraz z czosnkiem. Kurczaka pokroić w paski. Włoszczyznę zalać bulionem, dodać kaszę jęczmienną lub pęczak, śliwki, paski kurczaka i gotować pół godziny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Zupę doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Czerwona.Papryczka2012-10-03