These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Śliwkowy krupnik

Śliwkowy krupnik

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Śliwki zalać ciepłą wodą, namaczać około 10 minut, a następnie pokroić w plasterki. Włoszczyznę drobno posiekać, obsmażyć na oleju wraz z czosnkiem. Kurczaka pokroić w paski. Włoszczyznę zalać bulionem, dodać kaszę jęczmienną lub pęczak, śliwki, paski kurczaka i gotować pół godziny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Zupę doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.


Czerwona.Papryczka

2012-10-03, Przepis odwiedzony: 903x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze