<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Śliwkowy krupnik

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Śliwki zalać ciepłą wodą, namaczać około 10 minut, a następnie pokroić w plasterki. Włoszczyznę drobno posiekać, obsmażyć na oleju wraz z czosnkiem. Kurczaka pokroić w paski. Włoszczyznę zalać bulionem, dodać kaszę jęczmienną lub pęczak, śliwki, paski kurczaka i gotować pół godziny z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Zupę doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-03

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.