These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Ryba w smietanie

Ryba w smietanie

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 50min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Oczyszczone ryby podzielić na porcje, umyć, oczyścić, lekko posolić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałek masła, a kiedy się stopi - smażyć kawałki ryby szybko rumieniąc z obu stron na złoty kolor. Rumiane przekładać do płaskiego rondla, kładąc na każdy kawałek ryby wióreczek masła. Przykryć, trzymać na płytce ochronnej na maleńkim ogniu, aby ryba doszła w środku. W tym czasie umyć pod bieżącą wodą pieczarki, poszatkować i smażyć na maśle, aż ładnie się zrumienią, lekko posolić. Kiedy pieczarki zaczynają się rumienić - zalać rybę śmietaną i zwiększyć ogień, aby śmietana się zagotowała. Wyłożyć rybę na ogrzany półmisek, zalać śmietanowym sosem i posypać usmażonymi pieczarkami. Można podawać z pieczywem jako gorącą przekąskę lub danie na kolację, bądż z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem jako danie obiadowe.


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 1366x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze