<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Ryba w smietanie

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

50min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Oczyszczone ryby podzielić na porcje, umyć, oczyścić, lekko posolić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, dodać kawałek masła, a kiedy się stopi - smażyć kawałki ryby szybko rumieniąc z obu stron na złoty kolor. Rumiane przekładać do płaskiego rondla, kładąc na każdy kawałek ryby wióreczek masła. Przykryć, trzymać na płytce ochronnej na maleńkim ogniu, aby ryba doszła w środku. W tym czasie umyć pod bieżącą wodą pieczarki, poszatkować i smażyć na maśle, aż ładnie się zrumienią, lekko posolić. Kiedy pieczarki zaczynają się rumienić - zalać rybę śmietaną i zwiększyć ogień, aby śmietana się zagotowała. Wyłożyć rybę na ogrzany półmisek, zalać śmietanowym sosem i posypać usmażonymi pieczarkami. Można podawać z pieczywem jako gorącą przekąskę lub danie na kolację, bądż z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem jako danie obiadowe.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-27

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.