<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Pomidory lub szparagi zapiekane w sosie serowym

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

10min
Czas gotowania
20min

Całkowity czas

30min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Do garnka z lekko osoloną wodą włożyć pomidory lub szparagi i gotować około 7-8 minut. Odcedzić i wystudzić.
Przygotować sos: stopić na wolnym ogniu masło, dodać mąkę energicznie mieszając. Zdjąc z ognia, dodać zimne mleko, wstawić ponownie i gotować na wolnym ogniu często mieszając, aż powstanie gęsty sos. Doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem, dodać następnie starty ser żółty i ser pleśniowy pokrojony w drobną kostkę. Zagrzać, lecz nie doprowadzać do wrzenia. 1 por lub 3-4 szparagi owijać w plasterek szynki i układać w naczyniu żaroodpornym. Polać sosem i zapiekać około 10-12 minut.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-02

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.