Pizza z cukinią

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

30min
Czas gotowania
45min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

1608 Kalorii
17.0g Cukrów
37.0g Tłuszczy
77.0g Białek


Przygotowanie

Zgnieć ciasto drożdżowe,dobrze wyrób, rozwałkuj i ułóż na blasze wysmarowanej olejem. Boczek wymyj w ciepłej wodzie, pokrój w kostkę, podsmaż nie rumieniąc. Skwarki odłóż, a na tłuszczu podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Cukinię umyj, obierz, opłukaj, przekrój wzdłuż, usuń pestki, pokrój w cienkie, nieduże plasterki, włóż do naczynia, dodaj skwarki, cebulę, skróp wodą (2-3 łyżki). Duś pod przykryciem. Gdy cukinia będzie miękka, dodaj koncentrat pomidorowy, sól, cukier i roztarty z solą czosnek. Wszystko razem podduś i ostudź. Ciasto posmaruj olejem, nałóż gęstą masę równomiernie na całej powierzchni. Posyp serem tartym i piecz około 30 minut.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-22

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.