These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Pizza z cukinią

Trudność Czas przygotowania
30min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
45min 1g 15min
Nutritions
1608 Kalorii 17.0g Cukrów 37.0g Tłuszczy 77.0g Białek

Przygotowanie

Zgnieć ciasto drożdżowe,dobrze wyrób, rozwałkuj i ułóż na blasze wysmarowanej olejem. Boczek wymyj w ciepłej wodzie, pokrój w kostkę, podsmaż nie rumieniąc. Skwarki odłóż, a na tłuszczu podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Cukinię umyj, obierz, opłukaj, przekrój wzdłuż, usuń pestki, pokrój w cienkie, nieduże plasterki, włóż do naczynia, dodaj skwarki, cebulę, skróp wodą (2-3 łyżki). Duś pod przykryciem. Gdy cukinia będzie miękka, dodaj koncentrat pomidorowy, sól, cukier i roztarty z solą czosnek. Wszystko razem podduś i ostudź. Ciasto posmaruj olejem, nałóż gęstą masę równomiernie na całej powierzchni. Posyp serem tartym i piecz około 30 minut.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-22, Przepis odwiedzony: 925x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze