Makaron zapieczony z grzybami świeżymi

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
50min

Całkowity czas

1g 5min

Porcja


Nutritions

520 Kalorii
1.0g Cukrów
26.0g Tłuszczy
51.0g Białek


Przygotowanie

Grzyby oczyść, umyj, osącz i pokrój w paski. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż grzyby i duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem i zagotuj. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, odcedź i przelej gorącą wodą. Wymieszaj go z grzybami, włóż do naczynia wysmarowanego tłuszczem i obsypanego bułką tartą. Wygładź powierzchnię, posyp tartym serem i zapiecz.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-25

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.