These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Makaron zapieczony z grzybami świeżymi

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
50min 1g 5min
Nutritions
520 Kalorii 1.0g Cukrów 26.0g Tłuszczy 51.0g Białek

Przygotowanie

Grzyby oczyść, umyj, osącz i pokrój w paski. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż grzyby i duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem i zagotuj. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, odcedź i przelej gorącą wodą. Wymieszaj go z grzybami, włóż do naczynia wysmarowanego tłuszczem i obsypanego bułką tartą. Wygładź powierzchnię, posyp tartym serem i zapiecz.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-25, Przepis odwiedzony: 1208x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze