Makaron zapieczony z grzybami świeżymi
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
50min
Całkowity czas
1g 5min
Porcja
Nutritions
520
Kalorii
1.0g
Cukrów
26.0g
Tłuszczy
51.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Grzyby oczyść, umyj, osącz i pokrój w paski. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu, włóż grzyby i duś do miękkości, co jakiś czas mieszając. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą i pieprzem i zagotuj. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, odcedź i przelej gorącą wodą. Wymieszaj go z grzybami, włóż do naczynia wysmarowanego tłuszczem i obsypanego bułką tartą. Wygładź powierzchnię, posyp tartym serem i zapiecz.
Redaktor2013-07-25