Łosoś w malinach
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
35min
Porcja
Nutritions
140
Kalorii
0.0g
Cukrów
12.0g
Tłuszczy
6.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Łososia oprósz solą i otocz w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Rozgrzej olej i smaż filety z obu stron na złoty kolor. Kilka malin zostaw do dekoracji, resztę przełóż do rondelka. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, musztardę, oliwę i ocet. Gotuj przez kilka minut, aż część płynu odparuje. Dopraw. Na talerz nałóż łyżkę sosu i połóż na nim filety. Udekoruj malinami i posyp pieprzem.
Porady dotyczące przepisu
Łososia podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Redaktor2013-08-27