Kurczak w sosie pieczarkowym
Trudność
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Porcja
Nutritions
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Pierśi z kurczaka umyj, osusz i pokrój na kawałki. Mięso włóż do miski, dodaj łyżkę oleju, 2 łyżeczki musztardy, sól i pieprz i na chwilę odstaw. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją drobno. Pieczarki umyj i pokrój na kawałki lub plasterki. W oddzielnym garnku zagotuj bulion, dodaj łyżkę sosu sojowego i gotuj pod przykryciem przez kilka minut. Na patelni rozgrzej masło, włoż cebulkę i zeszklij ją. Następnie dodaj pieczarki i smaż na nieco większym ogniu mieszając co chwilę aż pieczarki będą lekko zrumienione. Dodaj musztardę i wymieszaj. Następnie wlej bulion oraz śmietankę i gotuj sos przez około 4 minuty aż zgęstnieje. Możesz doprawić solą i pieprzem. Na koniec włóż mięso na rozgrzaną patelnię i podsmażaj przez kilka minut. Podawaj z sosem i gotowanymi ziemniakami lub ryżem.
Redaktor2014-04-30