These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kurczak w sosie pieczarkowym

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 50min
Nutritions
524 Kalorii 0.0g Cukrów 5.0g Tłuszczy 110.0g Białek

Przygotowanie

Pierśi z kurczaka umyj, osusz i pokrój na kawałki. Mięso włóż do miski, dodaj łyżkę oleju, 2 łyżeczki musztardy, sól i pieprz i na chwilę odstaw. W międzyczasie obierz cebulę i pokrój ją drobno. Pieczarki umyj i pokrój na kawałki lub plasterki. W oddzielnym garnku zagotuj bulion, dodaj łyżkę sosu sojowego i gotuj pod przykryciem przez kilka minut. Na patelni rozgrzej masło, włoż cebulkę i zeszklij ją. Następnie dodaj pieczarki i smaż na nieco większym ogniu mieszając co chwilę aż pieczarki będą lekko zrumienione. Dodaj musztardę i wymieszaj. Następnie wlej bulion oraz śmietankę i gotuj sos przez około 4 minuty aż zgęstnieje. Możesz doprawić solą i pieprzem. Na koniec włóż mięso na rozgrzaną patelnię i podsmażaj przez kilka minut. Podawaj z sosem i gotowanymi ziemniakami lub ryżem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2014-04-30, Przepis odwiedzony: 2271x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze