These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kurczak na ostro

Trudność Czas przygotowania
1g 25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
1g 0min 2g 25min
Nutritions
132 Kalorii 0.0g Cukrów 6.0g Tłuszczy 11.0g Białek

Przygotowanie

Udka z kurczaka podziel na 2 części i natnij je głęboko w poprzek. W misce wymieszaj połowę przypraw z olejem. Włóż kawałki kurczęcia i obracaj je. Pozostaw w zalewie na godzinę.

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C. Ułóż kawałki kurczęcia na blasze i piecz je przez 30 minut.

Posiekaj cebulkę. Podgrzej resztę oliwy na patelni i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocistej barwy. Resztę przypraw i rozgnieciony czosnek wymieszaj z jogurtem, aż powstanie jednolita, gładka masa. Dodaj usmażoną cebulę i wymieszaj.

Masę jogurtową nałóż łyżką na cząstki kurczaka. Następnie piecz jeszcze przez 20 do 30 minut, aż powierzchnia nabierze złocisto-brązowej barwy.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Kurczaka podawaj na białym, gotowanym ryżu, udekoruj potrawę gałązkami świeżej kelendry.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-11, Przepis odwiedzony: 1543x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze