Krem z porów z klopsikami
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
76
Kalorii
0.0g
Cukrów
5.0g
Tłuszczy
6.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Białe części porów pokroić w plasterki, zeszklić na maśle. Zalać bulionem i zagotować. Odstawić z ognia, przecedzić (bulion zachować). Pory zmiksować i dodać do wywaru. Do ostudzonej zupy dodać śmietanę, ponownie podgrzać. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Przygotować klopsiki: mięso wymieszać z musztardą, jajem, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką oraz ziołami prowansalskimi. Uformować małe klopsiki, usmażyć na oleju. Krem porowy nalać do talerzy. Klopsiki nadziać na szpatułki (takie jak do szaszłyków) i układać na zupie.
2012-10-03