These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Krem z porów z klopsikami

Krem z porów z klopsikami

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
76 Kalorii 0.0g Cukrów 5.0g Tłuszczy 6.0g Białek

Przygotowanie

Białe części porów pokroić w plasterki, zeszklić na maśle. Zalać bulionem i zagotować. Odstawić z ognia, przecedzić (bulion zachować). Pory zmiksować i dodać do wywaru. Do ostudzonej zupy dodać śmietanę, ponownie podgrzać. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Przygotować klopsiki: mięso wymieszać z musztardą, jajem, bułką tartą, solą, pieprzem, papryką oraz ziołami prowansalskimi. Uformować małe klopsiki, usmażyć na oleju. Krem porowy nalać do talerzy. Klopsiki nadziać na szpatułki (takie jak do szaszłyków) i układać na zupie.


Czerwona.Papryczka

2012-10-03, Przepis odwiedzony: 1634x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze