These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kotlety ryżowe ze szpinakiem

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
35min 50min
Nutritions
1132 Kalorii 1.0g Cukrów 24.0g Tłuszczy 27.0g Białek

Przygotowanie

Ryż wymyj i ugotuj na pół gęsto, dodaj jaja ugotowane na twardo i posiekane. Szpinak przebierz, odciń ogonki, wymyj w kilku wodach, włóż do wrzącej wody (osolonej), ugotuj, odcedź, posiekaj na drobno i dodaj do ryżu. Natkę pietruszki wymyj, drobno posiekaj i włóż do ryżu. Wszystkie sładniki wymieszaj z surowym jajem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Potrawę możesz podawać z sezonową surówką.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-24, Przepis odwiedzony: 684x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze