Kotlety ryżowe ze szpinakiem
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
35min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
1132
Kalorii
1.0g
Cukrów
24.0g
Tłuszczy
27.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Ryż wymyj i ugotuj na pół gęsto, dodaj jaja ugotowane na twardo i posiekane. Szpinak przebierz, odciń ogonki, wymyj w kilku wodach, włóż do wrzącej wody (osolonej), ugotuj, odcedź, posiekaj na drobno i dodaj do ryżu. Natkę pietruszki wymyj, drobno posiekaj i włóż do ryżu. Wszystkie sładniki wymieszaj z surowym jajem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Porady dotyczące przepisu
Potrawę możesz podawać z sezonową surówką.
Redaktor2013-06-24