Kotlety ryżowe ze szpinakiem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
35min

Całkowity czas

50min

Porcja


Nutritions

1132 Kalorii
1.0g Cukrów
24.0g Tłuszczy
27.0g Białek


Przygotowanie

Ryż wymyj i ugotuj na pół gęsto, dodaj jaja ugotowane na twardo i posiekane. Szpinak przebierz, odciń ogonki, wymyj w kilku wodach, włóż do wrzącej wody (osolonej), ugotuj, odcedź, posiekaj na drobno i dodaj do ryżu. Natkę pietruszki wymyj, drobno posiekaj i włóż do ryżu. Wszystkie sładniki wymieszaj z surowym jajem, dopraw solą i pieprzem do smaku. Formuj kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu.

Porady dotyczące przepisu

Potrawę możesz podawać z sezonową surówką.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-24

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.