These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Karkówka w sosie tuńczykowym z pieprzem

Karkówka w sosie tuńczykowym z pieprzem

Trudność Czas przygotowania
25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
1g 0min 1g 25min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Mięso opłukać i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Przygotować sos tuńczykowy: tuńczyka osączyć z puszki i rozdrobnić widelcem. Roztrzepać żółtko, wymieszać z sokiem z cytryny i octem. Wszystko razem zmiksować, powoli wlewając oliwę lub olej. Na sam koniec dodać pieprz ziarnisty, zamieszać. Mięso wyjąc z marynaty piec około godziny w temperaturze 160 - 180 stopni, podlewając raz na jakiś czas marynatą. Po upieczeniu pokroić w plastry i polać sosem.


Czerwona.Papryczka

2012-10-03, Przepis odwiedzony: 949x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze