Karkówka w sosie tuńczykowym z pieprzem
Trudność
Czas przygotowania
25min
Czas gotowania
1g 0min
Całkowity czas
1g 25min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Mięso opłukać i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Przygotować sos tuńczykowy: tuńczyka osączyć z puszki i rozdrobnić widelcem. Roztrzepać żółtko, wymieszać z sokiem z cytryny i octem. Wszystko razem zmiksować, powoli wlewając oliwę lub olej. Na sam koniec dodać pieprz ziarnisty, zamieszać. Mięso wyjąc z marynaty piec około godziny w temperaturze 160 - 180 stopni, podlewając raz na jakiś czas marynatą. Po upieczeniu pokroić w plastry i polać sosem.
2012-10-03