<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Karkówka w sosie tuńczykowym z pieprzem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

25min
Czas gotowania
1g 0min

Całkowity czas

1g 25min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Mięso opłukać i osuszyć. Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać nią mięso i odstawić w chłodne miejsce na około 3 godziny.
Przygotować sos tuńczykowy: tuńczyka osączyć z puszki i rozdrobnić widelcem. Roztrzepać żółtko, wymieszać z sokiem z cytryny i octem. Wszystko razem zmiksować, powoli wlewając oliwę lub olej. Na sam koniec dodać pieprz ziarnisty, zamieszać. Mięso wyjąc z marynaty piec około godziny w temperaturze 160 - 180 stopni, podlewając raz na jakiś czas marynatą. Po upieczeniu pokroić w plastry i polać sosem.

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-10-03

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.