These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Domowe steki  z cebulą

Domowe steki z cebulą

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 45min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Cebule obrać i pokroić w plasterki. Obsypać je mąką i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebule wyjąć i osuszyć, olej pozostawić na patelni. Steki umyć, osuszyć. Natrzeć papryką, solą, pieprzem. Usmażyć je na oleju pozostałym po cebuli, wyłożyć. Do tłuszczu wlać wino, sos pieczeniowy, dokładnie wymieszać. Zagotować, by sos zgęstniał. Dodać zioła prowansalskie, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać steki, polewać sosem i posypać usmażoną cebulką.


Czerwona.Papryczka

2012-10-09, Przepis odwiedzony: 1054x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze