Domowe steki z cebulą
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
25min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Cebule obrać i pokroić w plasterki. Obsypać je mąką i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebule wyjąć i osuszyć, olej pozostawić na patelni. Steki umyć, osuszyć. Natrzeć papryką, solą, pieprzem. Usmażyć je na oleju pozostałym po cebuli, wyłożyć. Do tłuszczu wlać wino, sos pieczeniowy, dokładnie wymieszać. Zagotować, by sos zgęstniał. Dodać zioła prowansalskie, przyprawić solą i pieprzem. Na talerzach układać steki, polewać sosem i posypać usmażoną cebulką.
Czerwona.Papryczka2012-10-09