Zupa pieczarkowa
Trudność
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
30min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Pieczarki umyj i pokrój w plastry. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż ją w rondlu na maśle razem z rozgniecionym czosnkiem. Kiedy cebula stanie się miękka dodaj pieczarki i duś około 5 minut. Wlej do rondla przygotowany uprzednio bulion warzywny. Gotuj około 10 do 12 minut. Do zupy dodaj sok z cytryny, posól i popieprz według własnego gustu. Przed podawaniem posyp zupę natką pietruszki.
Porady dotyczące przepisu
Przepis możesz ulepszyć dodając do zupy sera ziołowego.
Redaktor2013-06-13