These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Zupa krem czosnkowa (po węgiersku)

Trudność Czas przygotowania
10min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 35min
Nutritions
168 Kalorii 0.0g Cukrów 13.0g Tłuszczy 13.0g Białek

Przygotowanie

Cebulę obierz i posiekaj drobno. Ziemniaki pokrój w kostkę. W rondlu podgrzej masło i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocisto-brązowej barwy. Dodaj rozgnieciony czosnek i duś około 5 minut. Dodaj mąkę i lekko zarumień.

Przełóż do bulionu warzywnego, dodaj śmietanę i w drobną kostkę pokrojone ziemniaki. Gotuj około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Wszystko zmiksuj blenderem na krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj kilka kropli soku z cytryny. Podawaj z grzankami i posypanym tartym serem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-17, Przepis odwiedzony: 1053x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze