Zupa krem czosnkowa (po węgiersku)

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

10min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

35min

Porcja


Nutritions

168 Kalorii
0.0g Cukrów
13.0g Tłuszczy
13.0g Białek


Przygotowanie

Cebulę obierz i posiekaj drobno. Ziemniaki pokrój w kostkę. W rondlu podgrzej masło i obsmażaj cebulę, aż będzie miękka i nabierze złocisto-brązowej barwy. Dodaj rozgnieciony czosnek i duś około 5 minut. Dodaj mąkę i lekko zarumień.

Przełóż do bulionu warzywnego, dodaj śmietanę i w drobną kostkę pokrojone ziemniaki. Gotuj około 20 minut, aż ziemniaki będą miękkie. Wszystko zmiksuj blenderem na krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj kilka kropli soku z cytryny. Podawaj z grzankami i posypanym tartym serem.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-17

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.