Tosty francuskie
Trudność
Czas przygotowania
10min
Czas gotowania
5min
Całkowity czas
15min
Porcja
Nutritions
884
Kalorii
4.0g
Cukrów
69.0g
Tłuszczy
20.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Pomidora sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki. Usuń szypułki i nasiona z sokiem. Miąższ pokrój w kostkę. Do miski wlej oliwę, ocet, dopraw solą, pieprzem, dodaj jeden rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj pomidory z bazylią.
W głębokim talerzu roztrzep widelcem jajka z dodatkiem mleka, soli, pieprzu, czosnku i chilli.
Rozgrzej patelnię z połową masła. Maczaj pieczywo w masie jajecznej, a następnie układaj je na patelni. Smaż partiami przez około pół minuty z każdej strony lub do czasu aż będą zrumienione.
Odkładaj na ręcznik papierowy lub bezpośrednio na talerze. Na grzankach kładź masę pomidorową i od razu podawaj.
Redaktor2013-06-30