These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Tosty francuskie

Trudność Czas przygotowania
10min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
5min 15min
Nutritions
884 Kalorii 4.0g Cukrów 69.0g Tłuszczy 20.0g Białek

Przygotowanie

Pomidora sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki. Usuń szypułki i nasiona z sokiem. Miąższ pokrój w kostkę. Do miski wlej oliwę, ocet, dopraw solą, pieprzem, dodaj jeden rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj pomidory z bazylią.

W głębokim talerzu roztrzep widelcem jajka z dodatkiem mleka, soli, pieprzu, czosnku i chilli.

Rozgrzej patelnię z połową masła. Maczaj pieczywo w masie jajecznej, a następnie układaj je na patelni. Smaż partiami przez około pół minuty z każdej strony lub do czasu aż będą zrumienione.

Odkładaj na ręcznik papierowy lub bezpośrednio na talerze. Na grzankach kładź masę pomidorową i od razu podawaj.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-30, Przepis odwiedzony: 998x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze