Tosty francuskie

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

10min
Czas gotowania
5min

Całkowity czas

15min

Porcja


Nutritions

884 Kalorii
4.0g Cukrów
69.0g Tłuszczy
20.0g Białek


Przygotowanie

Pomidora sparz, obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki. Usuń szypułki i nasiona z sokiem. Miąższ pokrój w kostkę. Do miski wlej oliwę, ocet, dopraw solą, pieprzem, dodaj jeden rozgnieciony ząbek czosnku. Dodaj pomidory z bazylią.

W głębokim talerzu roztrzep widelcem jajka z dodatkiem mleka, soli, pieprzu, czosnku i chilli.

Rozgrzej patelnię z połową masła. Maczaj pieczywo w masie jajecznej, a następnie układaj je na patelni. Smaż partiami przez około pół minuty z każdej strony lub do czasu aż będą zrumienione.

Odkładaj na ręcznik papierowy lub bezpośrednio na talerze. Na grzankach kładź masę pomidorową i od razu podawaj.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-30

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.