These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Szaszłyki z kurczaka

Trudność Czas przygotowania
2g 0min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
20min 2g 20min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Cebulę posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Cebulę, sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz włóż do płaskiego naczynia i wszystko wymieszaj dokładnie łyżką. Piersi z kurczaka umyj, posól i pokrój w kostkę. Ułóż kostki mięsa w zalewie i pozostaw kilka godzin, żeby dobrze skruszało, od czasu do czasu obracając mięso.

W międzyczasie pokrój paprykę na kwadraty i cukinię na krótkie kawałki. Mięso i warzywa nadziewaj na szpikulce tak, żeby sładniki obok siebie były różne.

Podgrzej ruszt, następnie opiekaj na nim szaszłyki przez około 10 minut. Obróć raz lub dwa razy, żeby równo się upiekły.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Szaszłyki podawaj z gotowanymi, pieczonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-09, Przepis odwiedzony: 862x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze