Szaszłyki z kurczaka

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

2g 0min
Czas gotowania
20min

Całkowity czas

2g 20min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Cebulę posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Cebulę, sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz włóż do płaskiego naczynia i wszystko wymieszaj dokładnie łyżką. Piersi z kurczaka umyj, posól i pokrój w kostkę. Ułóż kostki mięsa w zalewie i pozostaw kilka godzin, żeby dobrze skruszało, od czasu do czasu obracając mięso.

W międzyczasie pokrój paprykę na kwadraty i cukinię na krótkie kawałki. Mięso i warzywa nadziewaj na szpikulce tak, żeby sładniki obok siebie były różne.

Podgrzej ruszt, następnie opiekaj na nim szaszłyki przez około 10 minut. Obróć raz lub dwa razy, żeby równo się upiekły.

Porady dotyczące przepisu

Szaszłyki podawaj z gotowanymi, pieczonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-09

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.