Szaszłyki z kurczaka
Trudność
Czas przygotowania
2g 0min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
2g 20min
Porcja
Nutritions
0
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Cebulę posiekaj. Wyciśnij sok z cytryny. Cebulę, sok z cytryny, oliwę z oliwek i pieprz włóż do płaskiego naczynia i wszystko wymieszaj dokładnie łyżką. Piersi z kurczaka umyj, posól i pokrój w kostkę. Ułóż kostki mięsa w zalewie i pozostaw kilka godzin, żeby dobrze skruszało, od czasu do czasu obracając mięso.
W międzyczasie pokrój paprykę na kwadraty i cukinię na krótkie kawałki. Mięso i warzywa nadziewaj na szpikulce tak, żeby sładniki obok siebie były różne.
Podgrzej ruszt, następnie opiekaj na nim szaszłyki przez około 10 minut. Obróć raz lub dwa razy, żeby równo się upiekły.
Porady dotyczące przepisu
Szaszłyki podawaj z gotowanymi, pieczonymi ziemniakami lub gotowanym ryżem.
Redaktor2013-07-09