These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Sernik gotowany

Sernik gotowany

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 40min
Nutritions
236 Kalorii 0.0g Cukrów 17.0g Tłuszczy 18.0g Białek

Przygotowanie

Ser dobrze rozgnieść widelcem (lub zemleć), włożyć do rondla, dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jajka. Wszystko dobrze wymieszać (można zmiksować minimikserem). Podgrzewać na małym ogniu, mieszając aż masa zrobi się całkiem rzadka. Wówczas, nadal mieszając, stopniowo dosypywać budyń. Podgrzewać dalej (mieszając), aż z masy będą się wydobywać "bąbelki" powietrza. Wówczas odstawić z ognia. Dno tortownicy wyłożyć pokruszonymi herbatnikami (lub biszkoptami) wylać na to masę serową, przestudzić. Kiedy wystygnie - wstawić do lodówki, aby dobrze się ścięło. Zimny wyjąć z tortownicy.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Można do masy serowej dodać przeróżne bakalie (skórka pomarańczowa smażona, drobno posiekana, rodzynki, siekane orzechy). Gotowy sernik można polukrować lub polać polewą kakaową (taką jak do mazurków).


Czerwona.Papryczka

2012-09-26, Przepis odwiedzony: 975x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze