<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.missing">Missing</span>

Sernik gotowany

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

40min

Porcja


Nutritions

236 Kalorii
0.0g Cukrów
17.0g Tłuszczy
18.0g Białek


Przygotowanie

Ser dobrze rozgnieść widelcem (lub zemleć), włożyć do rondla, dodać masło, cukier, cukier waniliowy i jajka. Wszystko dobrze wymieszać (można zmiksować minimikserem). Podgrzewać na małym ogniu, mieszając aż masa zrobi się całkiem rzadka. Wówczas, nadal mieszając, stopniowo dosypywać budyń. Podgrzewać dalej (mieszając), aż z masy będą się wydobywać "bąbelki" powietrza. Wówczas odstawić z ognia. Dno tortownicy wyłożyć pokruszonymi herbatnikami (lub biszkoptami) wylać na to masę serową, przestudzić. Kiedy wystygnie - wstawić do lodówki, aby dobrze się ścięło. Zimny wyjąć z tortownicy.

Porady dotyczące przepisu

Można do masy serowej dodać przeróżne bakalie (skórka pomarańczowa smażona, drobno posiekana, rodzynki, siekane orzechy). Gotowy sernik można polukrować lub polać polewą kakaową (taką jak do mazurków).

dodaj do:
Czerwona.Papryczka

2012-09-26

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.