Sałatka z ryżu z orzechami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

40min
Czas gotowania
25min

Całkowity czas

1g 5min

Porcja


Nutritions

844 Kalorii
3.0g Cukrów
73.0g Tłuszczy
29.0g Białek


Przygotowanie

Ryż opłucz i ugotuj w słonej wodzie. Ser, jabłka i szynkę pokrój w paski. Gdy ryż będzie miękki, odcedź go, przelej zimną wodą odsącz, ostudź i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser, jabłka i na drobno pokrojone orzechy. Sałatkę polej sokiem z cytryny, olejem, dodaj ketchup i przyprawami doprowadź ją do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj. Przed podaniem ostudź.

Porady dotyczące przepisu

Sałatkę możesz udekorować pokrojonymi pomidorami i listkami zielonej pietruszki.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-14

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.