Sałatka z ryżu z orzechami
Trudność
Czas przygotowania
40min
Czas gotowania
25min
Całkowity czas
1g 5min
Porcja
Nutritions
844
Kalorii
3.0g
Cukrów
73.0g
Tłuszczy
29.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Ryż opłucz i ugotuj w słonej wodzie. Ser, jabłka i szynkę pokrój w paski. Gdy ryż będzie miękki, odcedź go, przelej zimną wodą odsącz, ostudź i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser, jabłka i na drobno pokrojone orzechy. Sałatkę polej sokiem z cytryny, olejem, dodaj ketchup i przyprawami doprowadź ją do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj. Przed podaniem ostudź.
Porady dotyczące przepisu
Sałatkę możesz udekorować pokrojonymi pomidorami i listkami zielonej pietruszki.
Redaktor2013-06-14