These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Sałatka z ryżu z orzechami

Trudność Czas przygotowania
40min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
25min 1g 5min
Nutritions
844 Kalorii 3.0g Cukrów 73.0g Tłuszczy 29.0g Białek

Przygotowanie

Ryż opłucz i ugotuj w słonej wodzie. Ser, jabłka i szynkę pokrój w paski. Gdy ryż będzie miękki, odcedź go, przelej zimną wodą odsącz, ostudź i przełóż do miski. Dodaj pokrojony ser, jabłka i na drobno pokrojone orzechy. Sałatkę polej sokiem z cytryny, olejem, dodaj ketchup i przyprawami doprowadź ją do smaku. Wszystko dobrze wymieszaj. Przed podaniem ostudź.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Sałatkę możesz udekorować pokrojonymi pomidorami i listkami zielonej pietruszki.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-14, Przepis odwiedzony: 906x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze