Ratatouille

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
45min

Całkowity czas

1g 5min

Porcja


Nutritions

120 Kalorii
0.0g Cukrów
13.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Cebule obierz i posiekaj drobno. Czosnek rozgnieć. Bakłażany i cukinie dobrze umyj i pokrój w kostkę. Umyj papryki, osusz i pokrój w kostkę usuwając nasiona i szypułki. W rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Podsmaż czosnek z cebulą. Dodaj pozostałe warzywa i duś na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj passatę i duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem po smaku. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

Porady dotyczące przepisu

Ratatouille można podawać na zimno lub na ciepło jako dodatek do różnych rodzajów mięsa czy ryb. Można go też jeść tak, jak jest, z kromką chleba.

dodaj do:
Redaktor

2013-08-23

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.