These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Ratatouille

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
45min 1g 5min
Nutritions
120 Kalorii 0.0g Cukrów 13.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Cebule obierz i posiekaj drobno. Czosnek rozgnieć. Bakłażany i cukinie dobrze umyj i pokrój w kostkę. Umyj papryki, osusz i pokrój w kostkę usuwając nasiona i szypułki. W rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Podsmaż czosnek z cebulą. Dodaj pozostałe warzywa i duś na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj passatę i duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem po smaku. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Ratatouille można podawać na zimno lub na ciepło jako dodatek do różnych rodzajów mięsa czy ryb. Można go też jeść tak, jak jest, z kromką chleba.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-08-23, Przepis odwiedzony: 921x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze