Ratatouille
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
45min
Całkowity czas
1g 5min
Porcja
Nutritions
120
Kalorii
0.0g
Cukrów
13.0g
Tłuszczy
0.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Cebule obierz i posiekaj drobno. Czosnek rozgnieć. Bakłażany i cukinie dobrze umyj i pokrój w kostkę. Umyj papryki, osusz i pokrój w kostkę usuwając nasiona i szypułki. W rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Podsmaż czosnek z cebulą. Dodaj pozostałe warzywa i duś na małym ogniu przez 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Dodaj passatę i duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw solą i pieprzem po smaku. Przed podaniem posyp posiekaną bazylią.
Porady dotyczące przepisu
Ratatouille można podawać na zimno lub na ciepło jako dodatek do różnych rodzajów mięsa czy ryb. Można go też jeść tak, jak jest, z kromką chleba.
Redaktor2013-08-23