These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Quiche ze szpinakiem

Trudność Czas przygotowania
40min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
35min 1g 15min
Nutritions
1976 Kalorii 8.0g Cukrów 101.0g Tłuszczy 43.0g Białek

Przygotowanie

Mąkę razową, białą, sól, masło i wodę zmiksuj i zagnieć ciasto. Uformuj z ciasta kulę, lekko ją spłaszcz, zwiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut. Piekarnik podgrzej do temperatury 200°C. Szpinak grubo posiekaj i podsmaż kilka minut na patelni na oliwie. Dopraw czosnkiem solą i pieprzem. Formę wysmaruj tłuszczem (masłem) i wylep ciastem. Piecz około 7 minut. Nałóż nadzienie szpinakowe na ciasto. Posyp pokruszonym serem feta oraz obłóż pomidorkami i oliwkami. Na koniec zalaj masą jajeczną (jajkami roztrzepanymi z mlekiem). Piecz około 25 minut na środkowym pozomie piekarnika.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-18, Przepis odwiedzony: 2208x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze