Quiche ze szpinakiem

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

40min
Czas gotowania
35min

Całkowity czas

1g 15min

Porcja


Nutritions

1976 Kalorii
8.0g Cukrów
101.0g Tłuszczy
43.0g Białek


Przygotowanie

Mąkę razową, białą, sól, masło i wodę zmiksuj i zagnieć ciasto. Uformuj z ciasta kulę, lekko ją spłaszcz, zwiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut. Piekarnik podgrzej do temperatury 200°C. Szpinak grubo posiekaj i podsmaż kilka minut na patelni na oliwie. Dopraw czosnkiem solą i pieprzem. Formę wysmaruj tłuszczem (masłem) i wylep ciastem. Piecz około 7 minut. Nałóż nadzienie szpinakowe na ciasto. Posyp pokruszonym serem feta oraz obłóż pomidorkami i oliwkami. Na koniec zalaj masą jajeczną (jajkami roztrzepanymi z mlekiem). Piecz około 25 minut na środkowym pozomie piekarnika.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-18

Inne przepisy


Dodać recenzję
Dodać komentarz
© 2019, Railsformers, s.r.o.