These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Nadziewany kurczak z kremem chrzanowo - brzoskwiniowym

Nadziewany kurczak z kremem chrzanowo - brzoskwiniowym

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 50min
Nutritions
156 Kalorii 0.0g Cukrów 11.0g Tłuszczy 12.0g Białek

Przygotowanie

Z kurczaka oddzielić skrzydełka, udka, szyjkę i kostki. Pozostałe mięso posolić i posypać pieprzem. Rodzynki namoczyć, posiekać. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, osączyć, dodać do mielonego indyka. Wymieszać z jajami, rodzynkami, bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz rozsmarować na mięsie. Zwinąć roladę, związać nicią. Przygotować krem: brzoskwinie zmielić, połączyć z chrzanem i miodem. Mięso piec w folii do pieczenia mięs półtorej godziny w temperaturze 160-180 stopni. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z kremem.


Czerwona.Papryczka

2012-10-03, Przepis odwiedzony: 852x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze