Nadziewany kurczak z kremem chrzanowo - brzoskwiniowym
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
30min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
156
Kalorii
0.0g
Cukrów
11.0g
Tłuszczy
12.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Z kurczaka oddzielić skrzydełka, udka, szyjkę i kostki. Pozostałe mięso posolić i posypać pieprzem. Rodzynki namoczyć, posiekać. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub mleku, osączyć, dodać do mielonego indyka. Wymieszać z jajami, rodzynkami, bułką tartą. Doprawić solą i pieprzem. Farsz rozsmarować na mięsie. Zwinąć roladę, związać nicią. Przygotować krem: brzoskwinie zmielić, połączyć z chrzanem i miodem. Mięso piec w folii do pieczenia mięs półtorej godziny w temperaturze 160-180 stopni. Po upieczeniu pokroić w plastry i podawać z kremem.
Czerwona.Papryczka2012-10-03