These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kwaśna zupa ogórkowa

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
45min 1g 0min
Nutritions
106 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 3.0g Białek

Przygotowanie

Kiszone ogórki zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Posyp je mąką i duś na maśle około 10 minut czas od czasu mieszając. Wlej sok z ogórków i gotuj około 5 minut. Całość zalej bulionem. Dodaj sól i pieprz i gotuj około 30 minut. W międzyczasie przygotuj grzanki. Masło roztóp na patelni, wrzuć pokrojoną bułkę i smaż aż kosteczki bułki będą miały złoty kolor. Na koniec dodaj do zupy śmietanę i dodaj koperek. Gotową zupę podawaj z grzankami.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2014-03-03, Przepis odwiedzony: 1334x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze