Kwaśna zupa ogórkowa
Trudność
Czas przygotowania
15min
Czas gotowania
45min
Całkowity czas
1g 0min
Porcja
Nutritions
106
Kalorii
0.0g
Cukrów
0.0g
Tłuszczy
3.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Kiszone ogórki zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Posyp je mąką i duś na maśle około 10 minut czas od czasu mieszając. Wlej sok z ogórków i gotuj około 5 minut. Całość zalej bulionem. Dodaj sól i pieprz i gotuj około 30 minut. W międzyczasie przygotuj grzanki. Masło roztóp na patelni, wrzuć pokrojoną bułkę i smaż aż kosteczki bułki będą miały złoty kolor. Na koniec dodaj do zupy śmietanę i dodaj koperek. Gotową zupę podawaj z grzankami.
Redaktor2014-03-03