Kurczak w sezamie
Trudność
Czas przygotowania
40min
Czas gotowania
10min
Całkowity czas
50min
Porcja
Nutritions
76
Kalorii
0.0g
Cukrów
5.0g
Tłuszczy
6.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Piersi kurczaka umyj i oczyść z błonek. Każdą przekrój na cieńsze filety. Oprósz solą, pieprzem, natrzyj lekko rozgniecionym czosnkiem i dodaj resztę składników marynaty. Wymieszaj i odstaw na pół godziny.
Do głębokiego talerza wbij jajko, posól i roztrzep widelcem. Do drugiego talerza włóż sezamki, mąkę i sól i wszystko wymieszaj. Piersi kurczaka wymocz najpierw w jajku a następnie w panierce. Smaż na oleju lub maśle na patelni po około 2 minuty z każdej strony.
Porady dotyczące przepisu
Kurczaka w sezamie podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Redaktor2013-09-10