Kremowa zupa z dyni

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

15min
Czas gotowania
30min

Całkowity czas

45min

Porcja


Nutritions

0 Kalorii
0.0g Cukrów
0.0g Tłuszczy
0.0g Białek


Przygotowanie

Obierz marchewki i pokrój je w krążki. Zagotuj. Pokrój miąższ dyni w kostkę. W oddzielnym naczyniu rozpuść masło i smaż oprószoną cukrem dynię przez 2-3 minuty. Odłóż niewielką ilość na bok, a resztę wrzuć do gotujących się marchewek. Duś zupę pod przykryciem tak długo, aż marchew stanie się miękka. W mniędzyczasie dopraw wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię (bez tłuszczu) i wysyp na nią pestki dyni oraz płatki magdałów. Praż około 2 minut, często podrzucając, by ziarna się nie przypaliły, a potem przesyp do zimnego naczynia. Kiedy marchewka będzie już miękka, dodaj śmietanę i zdejmij garnek z ognia. Zamieszaj dokładnie i zmiksuj blenderem na gładkie purée. Gdy zupa nabierze kremowej konsystencji, podgrzej ją ponownie i rozlej do miseczek. Wrzuć kawałki usmażonego wcześniej miąższu dyni i udekoruj pestkami i płatkami migdałów.

dodaj do:
Redaktor

2013-06-20

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.