These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kremowa zupa z dyni

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
30min 45min
Nutritions
0 Kalorii 0.0g Cukrów 0.0g Tłuszczy 0.0g Białek

Przygotowanie

Obierz marchewki i pokrój je w krążki. Zagotuj. Pokrój miąższ dyni w kostkę. W oddzielnym naczyniu rozpuść masło i smaż oprószoną cukrem dynię przez 2-3 minuty. Odłóż niewielką ilość na bok, a resztę wrzuć do gotujących się marchewek. Duś zupę pod przykryciem tak długo, aż marchew stanie się miękka. W mniędzyczasie dopraw wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię (bez tłuszczu) i wysyp na nią pestki dyni oraz płatki magdałów. Praż około 2 minut, często podrzucając, by ziarna się nie przypaliły, a potem przesyp do zimnego naczynia. Kiedy marchewka będzie już miękka, dodaj śmietanę i zdejmij garnek z ognia. Zamieszaj dokładnie i zmiksuj blenderem na gładkie purée. Gdy zupa nabierze kremowej konsystencji, podgrzej ją ponownie i rozlej do miseczek. Wrzuć kawałki usmażonego wcześniej miąższu dyni i udekoruj pestkami i płatkami migdałów.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-20, Przepis odwiedzony: 901x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze