These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kluski ziemniaczane na słodko

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
45min 1g 0min
Nutritions
1008 Kalorii 0.0g Cukrów 25.0g Tłuszczy 77.0g Białek

Przygotowanie

Ziemniaki umyj, ugotuj w łupinach, przestudź, obierz, zemlej razem z twarogiem. Do masy ziemniaczanej dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj. Bułkę tartą zrumień na jasnozłoty kolor, dodaj masło (tylko stopić). Formuj metalową łyżką kluski. Następnie włóż je do wrzącej osolonej wody, ugotuj, odcedź. Podawaj gorące, polane masłem z bułką tartą i posypane cukrem.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Potrawę można uatrakcyjnić, dodając do ciasta smażoną skórkę pomarańczową i rodzynki.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-23, Przepis odwiedzony: 669x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze