These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Kluski francuskie z twarożkiem

Trudność Czas przygotowania
15min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
10min 25min
Nutritions
388 Kalorii 0.0g Cukrów 13.0g Tłuszczy 55.0g Białek

Przygotowanie

Rozbij jaja, oddzielając żółtka od białek. Tłuszcz rozetrzyj, dodając po jednym żółtku i wszystko razem utrzyj. Białka ubij na sztywną pianę, wyłóż na utarte żółtka i, przesypując mąką, lekko wymieszaj trzepaczką prętową.

Kluski formuj lyżką metalową i wkładaj do wrzącej wody z solą. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię, wyjmij je. Przed podaniem posyp kluski tartym twarogiem i cukrem.

Bulb Porady dotyczące przepisu

Można także podawać z owocami jagodowymi, z cukrem i śmietaną.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-06-12, Przepis odwiedzony: 1880x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze