These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader
Drożdżowe ciasteczka z musem jabłkowym

Drożdżowe ciasteczka z musem jabłkowym

Trudność Czas przygotowania
25min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
20min 45min
Nutritions
280 Kalorii 0.0g Cukrów 5.0g Tłuszczy 28.0g Białek

Przygotowanie

Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie. Połowę mleka zagrzać, dodać drożdże, łyżkę cukru i zamieszać. Rozczyn przelać do mąki, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do tego dodać masło, jajo, resztę mleka, cukier, cukier waniliowy i esencję. Zagnieść ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na placek grubości około 1 cm i wykroić ciasteczka. W głębokiej patelni roztopić margarynę z dodatkiem oleju, smażyć ciasteczka na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Do szprycy nałożyć mus jabłkowy i nadziewać nim ciasteczka.


Czerwona.Papryczka

2012-10-09, Przepis odwiedzony: 844x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze