Drożdżowe ciasteczka z musem jabłkowym
Trudność
Czas przygotowania
25min
Czas gotowania
20min
Całkowity czas
45min
Porcja
Nutritions
280
Kalorii
0.0g
Cukrów
5.0g
Tłuszczy
28.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie. Połowę mleka zagrzać, dodać drożdże, łyżkę cukru i zamieszać. Rozczyn przelać do mąki, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do tego dodać masło, jajo, resztę mleka, cukier, cukier waniliowy i esencję. Zagnieść ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować na placek grubości około 1 cm i wykroić ciasteczka. W głębokiej patelni roztopić margarynę z dodatkiem oleju, smażyć ciasteczka na złoty kolor. Po usmażeniu osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym, oprószyć cukrem pudrem i cynamonem. Do szprycy nałożyć mus jabłkowy i nadziewać nim ciasteczka.
Czerwona.Papryczka2012-10-09