Chłodnik z burakami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
35min

Całkowity czas

55min

Porcja


Nutritions

78 Kalorii
0.0g Cukrów
5.0g Tłuszczy
6.0g Białek


Przygotowanie

Buraki umyj i obierz. Przekrój je na 2 części, włóż do bulionu i gotuj przez około 20–25 minut, aż buraki będą miękkie. Wyjmij buraki na talerz do wystygnięcia. Utrzyj ogórek na tarce jarzynowej. Szczypiorek i koper posiekaj drobno. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Ostudzone już buraki zetrzyj na tarce. Buraki, ogórki, szczypiorek i koper włóż do bulionu. Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i cukrem do smaku. Dodaj pokrojone jajko i schłódź jeszcze na chwilę w lodówce.

dodaj do:
Redaktor

2013-08-09

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.