These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Chłodnik z burakami

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
35min 55min
Nutritions
78 Kalorii 0.0g Cukrów 5.0g Tłuszczy 6.0g Białek

Przygotowanie

Buraki umyj i obierz. Przekrój je na 2 części, włóż do bulionu i gotuj przez około 20–25 minut, aż buraki będą miękkie. Wyjmij buraki na talerz do wystygnięcia. Utrzyj ogórek na tarce jarzynowej. Szczypiorek i koper posiekaj drobno. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Ostudzone już buraki zetrzyj na tarce. Buraki, ogórki, szczypiorek i koper włóż do bulionu. Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i cukrem do smaku. Dodaj pokrojone jajko i schłódź jeszcze na chwilę w lodówce.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-08-09, Przepis odwiedzony: 801x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze