Chłodnik z burakami
Trudność
Czas przygotowania
20min
Czas gotowania
35min
Całkowity czas
55min
Porcja
Nutritions
78
Kalorii
0.0g
Cukrów
5.0g
Tłuszczy
6.0g
Białek
Dodać do księgi kucharskiej
Najpierw musisz się zalogować
Przygotowanie
Buraki umyj i obierz. Przekrój je na 2 części, włóż do bulionu i gotuj przez około 20–25 minut, aż buraki będą miękkie. Wyjmij buraki na talerz do wystygnięcia. Utrzyj ogórek na tarce jarzynowej. Szczypiorek i koper posiekaj drobno. Jajko ugotuj na twardo i pokrój w kostkę. Ostudzone już buraki zetrzyj na tarce. Buraki, ogórki, szczypiorek i koper włóż do bulionu. Dodaj jogurt i dobrze wymieszaj. Dopraw solą i cukrem do smaku. Dodaj pokrojone jajko i schłódź jeszcze na chwilę w lodówce.
Redaktor2013-08-09