These cookies are essential in helping you to make use of the features and services we offer on our website. Without these cookies, the services you want to use cannot be provided. These cookies do not gather information about you that could be used to identify you, and they do not monitor or remember where you have been on the internet.
Ajax-loader

Buchty z powidłami

Trudność Czas przygotowania
20min
Czas gotowania Całkowity czas Porcja
50min 1g 10min
Nutritions
318 Kalorii 1.0g Cukrów 23.0g Tłuszczy 24.0g Białek

Przygotowanie

Mąkę przesiej, dodaj ciepłe mleko i lekko wyrośnięte drożdże, sól do smaku, całe jaja ubite z cukrem i margarynę. Ciasto dobrze wyrób i pozostaw do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu bierz po kawałku ciasta, rozpłaszcz na ręku, nałóż na środek trochę powideł. Buchty dokładnie zalep. Każdą zanurz w stopionym maśle i ułóż ciasno w rądlu lub tortownicy jeden obok drugiego. Rondel lub tortownica muszą być dobrze wysmarowane tłuszczem i wysypane tartą bułką. Po napenieniu rondla buchty pozostaw w cieple przez 15 minut. Piecz je w średnio gorącym piekarniku.


Dodać do pinteresta
Redaktor

2013-07-29, Przepis odwiedzony: 944x


Dodać recenzję
Dodać komentarz

Facebook komentarze