Buchty z powidłami

Trudność

<span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.full_start">Full Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span> <span class="translation_missing" title="translation missing: pl.blank_start">Blank Start</span>

Czas przygotowania

20min
Czas gotowania
50min

Całkowity czas

1g 10min

Porcja


Nutritions

318 Kalorii
1.0g Cukrów
23.0g Tłuszczy
24.0g Białek


Przygotowanie

Mąkę przesiej, dodaj ciepłe mleko i lekko wyrośnięte drożdże, sól do smaku, całe jaja ubite z cukrem i margarynę. Ciasto dobrze wyrób i pozostaw do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu bierz po kawałku ciasta, rozpłaszcz na ręku, nałóż na środek trochę powideł. Buchty dokładnie zalep. Każdą zanurz w stopionym maśle i ułóż ciasno w rądlu lub tortownicy jeden obok drugiego. Rondel lub tortownica muszą być dobrze wysmarowane tłuszczem i wysypane tartą bułką. Po napenieniu rondla buchty pozostaw w cieple przez 15 minut. Piecz je w średnio gorącym piekarniku.

dodaj do:
Redaktor

2013-07-29

Inne przepisy


Dodać recenzję
© 2024, Railsformers s.r.o.